به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، مراسم رونمایی از کتاب «صفر مرزی » اثر سیده فرشته حسینی جمعه۲۹ اردیبهشت ماه، با حضور جمعی از شاعران به میزبانی گروه بین المللی هندیران برگزار شد.
در این نشست شاعران و هنرمندانی چون غلامعلی حداد عادل، علیرضا قزوه، رضا اسماعیلی، عبدالرحیم سعیدی راد، سید مسعود علویتبار، سید حکیم بینش، بلرام شکلا، مهدی باقرخان، عزیز آذین فرد، محمد علی یوسفی، نغمه مستشار نظامی، عاطفه جوشقانیان، سمانه خلفزاده ،فاطمه ناظری، سمانه رحیمی، مریم کرباسی، مریم بشردوست، سارا عبدالهیفر، صبا فیروزی، زیبا فلاحی، فاطمه نانیزاد، سیده کبری حسینی بلخی، مهسا ایمانی و سیده فرشته حسینی حضور داشتند.
علیرضا قزوه، شاعر و رئیس مرکز شعر و موسیقی و سرود سازمان صدا و سیما در ابتدای این نشست گفت: سیده فرشته حسینی در حوزه ی شعر زنان با همه جوانی اش خوش درخشیده است. غزلهای این شاعر از طراوت و تازگی خوبی برخوردار است. «صفر مرزی» به عنوان نخستین دفتر شاعر، دلیل محکم این مدعاست.
رضا اسماعیلی، شاعر و منتقد ادبی، در بخشی از صحبتهای خود بیان داشت: سیده فرشته حسینی، از رویشهای مبارک شجره طیبه شعر انقلاب اسلامی است؛ بانوی شاعری که دل سرودههای روشنش متبرک به یاد و نام شهیدان خدایی است. خالق مجموعه شعر ارجمند «صفر مرزی»، به شهادت اشعاری که در این دفتر فراهم آورده، دانش آموخته مکتب «تعهد» و «تعبد» است.
وی با بیان اینکه حسینی همچون دیگر شاعران اصیل انقلاب، از ارادتمندان خاندان رسالت، و از همسفران کاروان شعر ولایی و انقلابی است، اضافه کرد: چاپ مجموعه شعر «صفر مرزی» فصلی روشن و اتفاقی امیدبخش در عرصه شعر انقلاب اسلامی است که باید آن را به فال نیک گرفت.
سید مسعود علوی تبار، شاعر، نیز در ادامه این مراسم با بیان اینکه حسینی شاعری است که ظرافتها و زیباییهای شعر پارسی را به خوبی میبیند و ساختار مستحکم آن را به خوبی میشناسد، یادآور شد: او بهرغم جوانی سالهاست که در جلوه گاه بی بدیل این بوستان به مشاهده پرداخته و با آفرینش آثاری وزین، مخصوصاً در قالب غزل، خود نیز تجلیات دلنشین این زیباییها را برای دیگر دوستداران شعر و ادب پارسی به تماشا گذاشته است. حسینی در سرودن در ابتدا به تبعیت از سبک هندی همت گذاشت اما با شهادت برادرش در آذر ماه ۱۳۹۷، عنصر عاطفه در اشعار او وجه غالب شد.
وی با بیان اینکه «صفر مرزی» عنوان اولین مجموعه شعر اوست که به تازگی توسط انتشارات مؤسسه فرهنگی هنری شاعران پارسیزبان و همزبان با سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به چاپ رسیده است، گفت: این کتاب در قطع رقعی، و در ۱۰۷ صفحه با ارائه ۴۶ غزل منتشر شده است. در این مجموعه شعر میتوان برای شهدای مرزبان، شهدای روحانی، شهدای سلامت، شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس نمونه غزلهای بسیار زیبایی را مشاهده کرد.
سید حکیم بینش، شاعر افغانستانی، نیز دیگر سخنران این مراسم بود. وی با بیان اینکه مجموعۀ «صفر مرزی» نمونهای از شعر آیینی جوان ماست و تلاشهای شاعر و تجربههایش در فضای آیینی و معرفتی ستودنی است، گفت: به عنوان نمونه، وقتی حسینی سیمای حضرت علی اکبر(ع) را توصیف و ترسیم میکند، نگاه نو و تازه دارد و شخصیت ایشان را یک شخصیت قوی و با ابهت معرفی میکند؛ به طوری که تأثیرش مانند نام «علی اکبر» در این بیت تکرار میشود و به ما میرسد:
تمامِ دشت پر شد، اربا اربا روی خاک
افتاد علی اکبر علی اکبر علی اکبر علی اکبر
فاطمه نانیزاد، شاعر ، از دیگر شاعران حاضر در این نشست نیز گفت: فرشته حسینی شاعری است بر آمده از گستره پر برکت ادبیات انقلاب اسلامی؛ شاعری که در این مسیر خودش هم نشاندار است. حسینی اندوه و زخم فراق برادر شهیدش را صبورانه به دوش میکشد و صادقانه با سرودن به التیام خود بر میخیزد و قدرت بانوان شاعر ایران زمین را فریاد میکند.
زیبا فلاحی شاعر و پژوهشگر، نیز با تأکید بر اینکه شعر سیده فرشته حسینی فرشینهای متناقضنما «واقع گرا _ آرمانگرا» است، افزود: شعر واقعگرای معاصر پس از دگراندیشیهای نیما در ادبیات ایران رخ نمود. شعر حسینی در قالب شعر سنتی، واقعباور است. او بهترین تقدیر و گریز از واقعیات تلخ زندگی را مثل شاعر سنت و مدرنیته، زندهیادقیصر امینپور، حذف فاصلههای انسانی و پیوستن به عاشقان جهان میداند.
وی اضافه کرد: حسینی همه جهان را وطن زیست شعر خود میداند. غرض از واقعگرایی شاعر، رسیدن همه جامعه به حقوق زیستی خودشان است. زبان شعر وی راست و حسینی است. ساختمان بیرون شعرش کاملاً با درونمایه و مفهوم مطابقت دارد. او در واقعیات زندگی هم آرمانگراست و آیین تعهد به عاشقان رفته از این «روستا» را در شعرش همواره پاسدار است.
در این نشست حضور داشتند.
ارسال نظر